Poznata pjevačica Senida Hajdarpašić – Senidah je izazvala kontroverze u muzičkoj industriji odbijanjem ponude za snimanje albuma s poznatom hrvatskom pjevačicom Severinom.


Prema navodima srbijanskih medija, Severina je željela snimiti duet s Senidom, ali je Senidah odlučila odbiti tu ponudu.


Prema izvorima, Severina je aktivno pokušavala stupiti u kontakt s Senidom, čak je pozvala zajedničkog saradnika koji je radio na novim projektima s Senidom kako bi posredovao u pregovorima.


Međutim, Senidah je odbila prijedlog i istakla da je njen novi album već spreman te da saradnja s kolegicom iz Hrvatske ne bi donijela ništa pozitivno njenom novom projektu i ugledu.

 

Nakon što je saradnik prenio Senidinu odluku Severini, poznata hrvatska pjevačica se navodno jako razljutila. Izvor navodi da je Severina izjavila kako bi Senidah trebala biti zahvalna što je uopće poželjela snimiti duet s njom. Također, Severina je odlučila zabraniti saradnicima rad s Senidom, izražavajući svoje razočarenje.


Ova situacija izazvala je brojne reakcije u muzičkoj industriji. Dok neki podržavaju Senida hovu odluku da odabere projekte koji najbolje odgovaraju njenom umjetničkom izražaju, drugi smatraju da je odbijanje saradnje s Severinom propuštanje velike prilike za obje pjevačice.


Sada se postavlja pitanje hoće li ova situacija utjecati na daljnji tok karijere pjevačica. Unatoč razočarenju i zabrani suradnicima da rade s Senidom, vjerovatno će obje umjetnice nastaviti svoje muzičke karijere neovisno o ovom incidentu.